Поради зачестилите въпроси свързани с това кой може да работи по време на корона вирус епидемията и обявеното Извънредно поло, тук ще се опитаме да дадем малко разчснения. Отговорът се съдържа в заповед РД-01-124/13.03.2020, където е написано следното:

1.Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно -хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по­-горе продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно -хигиенните изисквания.

т.е. всички, които не са упоменати по-горе (отбелязаните в червено) могат да работят при строго спазване на санитарно – хигиенните изисквания.

Какво означава при строго спазване на санитарно – хигиенните изисквания, може да се обърнете към облсужващата ви Служба по трудова медицина.

Заповед РД-01-124 на Министерството на здравеопазването

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *